Slaap & Vitaliteit

 

In Nederland bestaat steeds meer aandacht voor slaap als één van de pijlers voor vitaliteit. We hebben slaap namelijk nodig om te herstellen van een (stress)volle dag. Uit onderzoek blijkt dat het verzuim onder mensen die slecht slapen 1,5 tot 2 keer hoger ligt dan bij medewerkers die daar geen last van hebben.

Mensen die slecht slapen presteren slechter, zijn minder veerkrachtig en minder bestand tegen druk,  Slaapproblemen kunnen op lange termijn leiden tot uitval door bijvoorbeeld een burn-out.  

Zet slaap op de agenda van uw bedrijf!

In samenwerking met het Landelijke Netwerk Saraja slaapcurus kunt u het volgende doen om slaap op de agenda te zetten van uw bedrijf. 

 Workshop slaap & vitaliteit 

De workshop is interactief met een leuke quiz en er wordt kennis opgedaan over de werking van slaap, het ontstaan van slapeloosheid en methoden om de slaap te verbeteren.

Optioneel kan voorafgaand aan een workshop door middel van de online Slaap en Vitaliteit Test geïnventariseerd worden waar bij de deelnemers de slaap als problematisch ervaren wordt. Zodat in de werkshop accenten kunnen worden gelegd afgestemd op de deelnemers. 

Uw medewerkers ontdekken welke gedachten en overtuigingen er zijn over slaap en welke invloed dat heeft op een goede slaap.   Ze leren hoe de werking van slaap is en welke oorzaken de slaap kunnen verstoren. En wat belangrijk is om weer goed te kunnen slapen.  

Duur: 2,5 uur 
Deelnemers: 4 tot 10 personen

Slaapcursus | groep of individueel

De cursus is geschikt voor medewerkers die meer aandacht behoeven bij het verbeteren van de slaap. De cursus bestaat uit 6 modules waarin geleerd wordt wat slaap is, welke factoren de slaap negatief beïnvloeden en waarin we ontdekken wat je zelf kunt doen (en beter kunt laten) om de slaap structureel te verbeteren. Uw medewerker zal na de 6 weken, beter slapen en weten wat hij kan doen om goed te kunnen slapen. 

Na de zes weken laat ik uw medewerker er niet alleen voor staan.  Er zijn drie nazorg momenten waarom er telefonisch contact is om te kijken hoe het gaat en welke aanpassingen nog gedaan kunnen worden. 

Groep: min 4 max 10 personen of individueel
Duur totaal 9 uur over periode van 6 weken

 Leef is aangesloten bij het Landelijk Netwerk Saraja Slaapcursus. Wil je meer weten over slaap en eventuele hulpmiddelen kijk dan ook eens op de website van: Landelijke Netwerk Saraja Slaapcursus