Specialist in burn-out preventie
Karin Oostenenk

Mijn verhaal

Mijn drijfveer is om bedrijven te helpen met vitale medewerkers te krijgen en te behouden.  Stress en uitval door burn-out spelen structureel een grote rol bij ziekteverzuim. De werkdruk wordt hoger, er zijn steeds meer prikkels waarvoor we ons moeilijker kunnen afsluiten. Met de veranderende omstandigheden door corona neemt uitval door stress gerelateerde oorzaken aanzienlijk toe en zijn bijna niet meer weg te denken. 

 Mijn vaste uitspraak is:  VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN!

Dat zeg ik niet voor niks, het is belangrijk om tijdig, als er stressklachten gesignaleerd zijn, om hulp te zoeken. Wordt er te lang gewacht dan is burn-out vaak een gevolg.  En een herstel van burn-out duurt vele malen langer met grotere gevolgen.  Daarom draag ik graag bij aan burn-out preventie.  Dat doe ik door mijn specialisaties op het gebied van  stress en burn-out en slapen.

Een extra toegevoegde waarde heb ik voor de sectoren onderwijs en ICT. Door mijn jarenlange ervaring in deze twee sectoren ben ik snel in staat de stressvolle elementen van medewerkers en docenten binnen het onderwijs en ICT sector snel te doorgronden en effectief en praktisch aan te pakken.

Ik ben ervaren en uitsteken opgeleid. Hiervoor heb ik diverse erkende opleidingen en trainingen gevolgd op het gebied van stressreductie en burn-out coaching en beter leren slapen. En getraind in technieken die effectief zijn en snel resultaat opleveren, zoals:

  • Neuro Linguistisch Programmeren (NLP)
  • Rationeel Emotieve Therapie (RET)
  • Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
  • systemisch coachen

De 1 op 1 coachsessie doe ik vanuit mijn eigen praktijk  aan het Gronausevoetpad in Enschede. Hier ontvang ik mijn cliënten in een fijn ingerichte ruimte met een prettige strandsfeer. Van mij mag het namelijk informeel; ik wil vooral dat iemand op zijn gemak is tijdens een sessie. 

De lezingen, diverse workshops en slaaptrainingen, geef ik op uw bedrijf of een passende locatie in de buurt. 

Kwaliteit vind ik erg belangrijk en daarom is mijn praktijk voor burn-out preventie aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches (NOBCO), de Vereniging van Erkende Stress- en Burn-out coaches (VESB),
Coachfounder (initiatief van Psychologie Magazine) en bij het Landelijke Netwerk Saraja slaapcursus.

 

Wil je weten wat ik voor jouw mederwerker(s) kan betekenen?

of bel direct 06 – 18 95 52 55.