Specialist in stress- en burn-outcoaching
Karin Oostenenk

Praktijk voor stress- en burn-outcoaching Leef! in Enschede.

Mijn verhaal

Als stress- en burn-out coach heb ik mijn roeping gevonden. Om mij heen zag ik steeds meer vrienden en collega’s ten prooi vallen aan een burn-out. Dit was voor mij een trigger om mijn coachpraktijk daarin te gaan specialiseren. Ik ben er altijd al in geïnteresseerd waarom mensen reageren zoals ze doen. Waarom ervaart de een bijvoorbeeld amper stress en verzuipt de ander er bijna in?

Ik geloof erin dat een burn-out te voorkomen is als je tijdig hulp zoekt. Wacht niet tot het te laat is en werken niet meer lukt. Het lichaam geeft al veel eerder aan dat het te veel wordt, zoals met hoofdpijn, slaapproblemen, slechte concentratie en prikkelbaarheid. Dat is al het moment om coaching te starten, want het is geen pretje om in een burn-out te belanden.

Natuurlijk besef ik dat het voor veel mensen een spannende stap is om naar een coach te gaan. Dit hoor ik ook vaak als iemand voor het eerst op gesprek komt. Maar realiseer je goed dat het juist krachtig is om hulp te vragen als je een steuntje in de rug kan gebruiken. Schaamte is niet nodig. Ik zie dagelijks mensen waarmee het even wat minder gaat. Dus kies er ook voor om over de drempel te stappen. Of dat nou bij mij is, of bij een andere coach. Je zal ervaren dat het oplucht om er niet langer alleen voor te staan

 

Mijn eigen praktijk Leef! in Enschede

Ik werk vanuit mijn eigen praktijk aan het Gronausevoetpad in Enschede. Hier ontvang ik coachees in een relaxte omgeving met strandsfeer. Van mij mag het namelijk informeel; ik wil vooral dat iemand op zijn gemak is tijdens een sessie.

Diverse opleidingen heb ik gevolgd op het gebied van stressreductie en burn-out coaching. Ik ben getraind in technieken zoals Neuro Linguistisch Programmeren( NLP),  Rationeel Emotieve Therapie (RET), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en systemisch coachen blijf me voortdurend bijscholen. Het geeft mij  voldoening om mensen op de best mogelijke manier te helpen met hun stress- en burn-outklachten.

Mijn praktijk voor stress- en burn-outcoaching is aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches, de Vereniging van Erkende Stress- en Burn-out coaches en Coachfounder (initiatief van Psychologie Magazine).

 

Plan een gratis kennismakingsgesprek

Ik snap dat je graag wil weten of je me een prettige coach vindt. Daar heb ik alle begrip voor en daarom bied ik een gratis kennismakingsgesprek aan. Ik hoor dan graag waarmee ik kan helpen en wanneer een coachingstraject voor jou geslaagd is. Aan het eind van het eerste gesprek kies je of je wil starten met de coaching.

Vul het formulier in of bel direct 06 – 18 95 52 55.