Voorkom het domino-effect!

Steeds meer medewerkers ervaren stress- en burn-outklachten, zeker in het onderwijs en ICT speelt dit een grote rol. Dit is een zorgelijke ontwikkeling met een negatief effect op de prestatie van de medewerker en daarmee een stijgende werkdruk voor andere teamleden. Als goed werkgever ben je alert op het welzijn van je medewerkers.

Vroegtijdige stress-signalen die je bij medewerkers kan herkennen zijn hoofdpijn, prikkelbaarheid, vermoeidheid, minder concentratie, minder functioneren en slecht slapen.

Het meest gevoelig voor stress en een burn-out zijn medewerkers met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een hoge loyaliteit naar collega’s en de werkgever. Zij willen niet ‘moeilijk’ doen en trekken daarom niet snel zelf aan de bel. Daarom is het als weggever verstandig om proactief te handelen als  stresssignalen bij medewerkers worden herkent. 

Voorkom het domino-effect van uitvallende medewerkers door burn-out.

Wat kunt u doen aan burn-out preventie?

Stressbronnenonderzoek:
Naast individuele coaching kunt u onderzoek laten doen naar de stressbronnen in uw bedrijf . Doormiddel van een workshop kan achterhaalt worden wat stressbronnen zijn binnen uw bedrijf/team(s). Met als concreet resultaat   oplossingen die op korte en lange termijn geimplementeerd kunnen worden. 

Workshop stresspreventie:
De medewerkers krijgen handvaten hoe zij stress-signalen kunnen herkennen en de draaglast en draagkracht in balans kunnen houden.  

Risicoinventarisatie burn-out:
Per medewerker wordt er een risicotest afgenomen worden met de Burn-out Assessement Tool (BAT). Met de  resultaten die per organisatieonderdeel/team inzichtelijk wordt gemaakt kunt u zien hoe hoog het risico op burn-out is.  

Individuele coaching:
 Als gespecialiseerde stress- en burn-outcoach gebruik ik een wetenschappelijke onderbouwde praktische aanpak om vast te stellen hoe gevoelig iemand is voor een burn-out en hoe hoog de stress momenteel zit. Hiermee kan ik gepaste coaching bieden voor elke medewerker.

U wilt zeker weten dat uw goede ondersteuning krijgt. Dat snap ik volkomen. Coachingpraktijk Leef! is aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches en de Vereniging van Erkende Stress- en Burn-out coaches.

Graag kom ik bij u langs voor om te kijken hoe ik uw bedrijf kan helpen om uitval door burn-out te voorkomen.