Voorkom het domino-effect!

Steeds meer medewerkers ervaren stress- en burn-outklachten, zeker in het onderwijs en ICT speelt dit een grote rol. Dit is een zorgelijke ontwikkeling met een negatief effect op de prestatie van de medewerker en daarmee een stijgende werkdruk voor andere teamleden. Als goed werkgever ben je alert op het welzijn van je medewerkers.

Vroegtijdige stress-signalen die je bij medewerkers kan herkennen zijn hoofdpijn, prikkelbaarheid, vermoeidheid, minder concentratie, minder functioneren en slecht slapen.

Het meest gevoelig voor stress en een burn-out zijn medewerkers met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een hoge loyaliteit naar collega’s en de werkgever. Zij willen niet ‘moeilijk’ doen en trekken daarom niet snel zelf aan de bel. Daarom is het als weggever verstandig om proactief te handelen als  stresssignalen bij medewerkers worden herkent. 

Voorkom het domino-effect van uitvallende medewerkers door burn-out.

Wat kunt u doen aan burn-out preventie?

Risicoinventarisatie burn-out:
Om te starten kun u bij de medewerkers een risicotest afnemen met de Burn-out Assessement Tool (BAT). Met de  resultaten die per organisatieonderdeel/team inzichtelijk wordt gemaakt kunt u zien hoe hoog het risico op burn-out is en daar  indiviuele coaching als vervolgstap op inzetten. 

Individuele coaching:
Als gespecialiseerde burn-out preventie coach help ik uw medewerker om beter te leren omgaan met stress en krijgen ze tools hoe ze beter kunnen omgaan met de uitdagingen in hun leven. 

Lekker slapen
Een goede nachtrust is belangrijk voor uw medewerker om weer fit en energiek aan de dag te kunnen beginnen.          Kijk hier voor meer informatie. 

U wilt zeker weten dat uw goede ondersteuning krijgt. Dat snap ik volkomen. Coachingpraktijk Leef! is aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches.

Graag kom ik bij u langs voor om te kijken hoe ik uw bedrijf kan helpen om uitval door burn-out te voorkomen.